Leverpostej kalorier

Leverpostej er nok det mest almindelige pålæg i Danmark, og derfor er det rart at vide, hvad der er i leverpostej, hvor mange kalorier osv. Her får du mere information om leverpostej, næringsindhold m.m:

  • Kalorier: Leverpostej indeholder 238 kalorier pr. 100 gram. Kalorier er en måleenhed for energi, og kroppen bruger dem til alt, lige fra at bevæge sig til at tænke og vokse​​.
  • Protein: Der er 11,3 gram protein i 100 gram leverpostej. Protein er en vigtig del af alle celler i kroppen og er nødvendig for at opbygge og reparere væv, producere enzymer og hormoner, og det er en vigtig byggesten i knogler, muskler, brusk, hud og blod​.
  • Fedt: Leverpostej indeholder 19,2 gram fedt pr. 100 gram. Fedt er en vigtig kilde til energi, og det hjælper kroppen med at absorbere visse vitaminer. Det er også nødvendigt for ordentlig vækst og udvikling og for at opretholde god sundhed​3​.
  • Kulhydrater: Der er 4,9 gram kulhydrater i 100 gram leverpostej. Kulhydrater er kroppens primære energikilde, og de er nødvendige for at hjernen, hjertet og musklerne fungerer korrekt​.
  • Kostfibre: Leverpostej indeholder 0,4 gram kostfibre pr. 100 gram. Kostfibre er en vigtig del af en sund kost, da de kan hjælpe med at forhindre forstoppelse, reducere risikoen for hjertesygdomme og type 2-diabetes og hjælpe med vægtkontrol​​.
  • A-vitamin: Leverpostej har et højt indhold af A-vitamin. A-vitamin er vigtigt for normal vision, immunsystemet og reproduktion. Det bidrager også til normal funktion af mange organer i kroppen, herunder hjertet og nyrerne​​.
  • B-vitaminer: Leverpostej indeholder B2-, B3- og B12-vitamin. B-vitaminer spiller en nøglerolle i at opretholde en god sundhed og velbefindende. De har en direkte indvirkning på energiniveauet, hjernefunktionen og cellens metabolisme.
  • Mineraler: Leverpostej indeholder en bred vifte af mineraler, herunder selen, zink, jern, folat og kalium. Mineraler er vigtige for mange kropsfunktioner, herunder knogleopbygning, kontrollere kroppens væskeniveauer, og de er nødvendige for flere metaboliske processer​​.

Fandt du ikke hvad du søgte? Prøv at søge her:

Scroll to Top